Segíthetünk?  +36 30 203 0681

A NYÁRI HŐSÉG KÖZELEDIK – ÍGY VÉDEKEZZÜNK HATÁSOSAN

2021.05.21.

A NYÁRI HŐSÉG KÖZELEDIK – ÍGY VÉDEKEZZÜNK HATÁSOSAN

Munkavédelmi rövidnadrágok

Pólók

Derekas munkásnadrágok

Kantáros munkásnadrágok

Munkavédelmi cipők

Védőszandálok

A hőség által okozott kimerültséget már mindannyian megtapasztalhattuk, miközben kihat a teljesítményünkre és továbbá súlyos egészségügyi kockázatai lehetnek. A magas hőfok és a nem megfelelő munkaruha is szerepet játszik a tünetek kialakulásában, amelyek az alábbiak lehetnek:

  • gyenge koncentrációs képesség
  • hőkiütés
  • ájulási kockázat
  • súlyos szomjúság érzete

Sőt mi több, hosszútávú veszélye is van annak, ha nem a megfelelő munkaruhát használjunk a nyári melegben: a túlzott napsugárzás károsítja a bőrfelszínt és bőrrákot okozhat. A kültéri dolgozóknak, akár az építőiparban, különösen érinti ez a probléma, amely ellen a megfelelő munkaruházattal könnyedén, és biztonságosan tudunk védekezni. Számtalan szempontot kell ügyelnünk, hogy biztosítani tudjuk a biztonságos munkakörülményeket dolgozóinknak a nyári időszakban is, az alábbi cikkben ezeket mutatjuk be nektek, és segítünk megtalálni a legjobb opciókat!

A tökéletes munkaruházat viselése megkönnyíti a mindennapjainkat és pozitív hatást gyakorol az alkalmazottak munkavégzésére télen és nyáron egyaránt. Mielőtt bármilyen munkaruha megemlítésre kerülne, fontos beszélni a fényvédelemről. Ha a munkavégzés délelőtti és kora délutáni órákban zajlik a szabadban, mindenképpen viseljük magas faktorszámú fényvédő krémet, az arcukon, karunkon és lábunkon is egyaránt, azaz minden olyan területen, ahol a munkaruházat nem véd meg minket. A fényvédő abban segít, hogy megóvjuk a bőrünket a káros UV sugaraktól: abban az esetben, amikor SPF 30-as krémet alkalmazunk, az annyit tesz, hogy a bőrünk 30x annyi UVB sugárzást bír el, mint a fényvédő nélkül, ebből kifolyólag az igazán hatásos védekezés ennél a pontnál kezdődik.

Könnyű, szellős munkaruházat a következő lépés, ahhoz, hogy a munkavégzést megkönnyítsük: ha az időjárási viszonyok és a munkakörülmények lehetővé teszik, viseljünk könnyű anyagú, pamutból készült, világos színű felsőket, továbbá mellőzzük a sötét színű vagy fekete munkaruha viselését, mivel a fekete viselet háromszor annyi hőt képes elnyelni.  Weboldalunkon számtalan minőségi nyári fazon közül lehet választani a szezonra.

A nadrágok is a munkaruha fontos részét képezik. Abban az esetben, ha a munka megengedi a rövidnadrág használatát válasszuk ezt az opciót. Termékeink között több rövidebb és hosszabb szabású munkanadrág is egyaránt elérhető, derekas munkásnadrág, kantáros munkásnadrág, munkavédelmi rövidnadrág, mint például a CLASSIC Fehér Munkavédelmi Rövidnadrág, amely 10 zsebbel rendelkezik és az erős poliészter anyag lehetővé teszi, hogy a legnagyobb igénybevételnek legyenek kitéve az említett zsebek.

A nyári hónapokban találkozhatunk hirtelen felhőszakadásokkal, amelyek a legtöbb esetben csak pár percig zajlanak és utána lehet folytatni a megkezdett munkát. Ebben az esetben egy tökéletes esőkabát, mint munkaruha kötelező elemének számít. Kínálatunkban többféle esőkabát található, amelyek megkönnyítik kültéri munkavégzést átmeneti zivatarok esetén.

A munkaruházat egyik legfontosabb részét képezi a munkavédelmi lábbelik is, különösen az építőiparban. A szandálok, a bőrszandálok előnye, hogy a természetes bőr alapanyagnak köszönhetően sokkal könnyebben szellőzik, mint műbőr társai és viselése is kellemesebb. A nyárra készült munkavédelmi szandálok könnyebbek, mint más cipők és vékonyabb anyaggal is rendelkezik, azonban ugyanúgy képes minket megvédeni, mivel az acél orrmerevítő is megtalálható bennük és csúszásbiztosan vannak kialakítva, mint a bakancsok.

Az erős napfény a nem csak bőrünket, hanem szemünket is károsítja. A napszemüvegre a legtöbben inkább tekintünk úgy, mint egy kiegészítő, mintsem egy munkaruha. Az általános munkavédelmi szemüvegek megvédenek a repülő részecskéktől, azonban nyáron az UV-sugárzástól is muszáj óvnunk szemünket.

A biztonságos munkaruházat kiválasztása után, amennyiben van lehetőség, akkor ponyvákkal akár képesek vagyunk árnyékolni a napsütötte területeket pillanatok alatt, így el tudjuk kerüljük a közvetlen napsugárzás okozta kimerültséget, fáradtságot. Ösztönözzük magunkat és munkatársainkat, hogy rendszeresen fogyasszunk hűtött vizet kánikulában, és kerüljük a magas koffein tartalmú energiaitalokat, vagy kávékat, emellett fontos tudnivaló, hogy cukortartalmú italok fogyasztása dehidratálhatják a szervezetünket. A hidegvizes arc, - kézmosás is hűsítő hatással lehet az ember szervezetére.

Végezetül pedig nem csak a munkaruha, a megfelelő fényvédelem és vízfogyasztás a módja, hogy figyeljünk magunkra és társainkra. Abban az esetben, ha észrevesszünk, hogy valamelyik alkalmazottunk vagy munkatársunk erős hőségben esetlegesen fáznak, fejfájással küzdenek, az illetőt azonnal árnyékos helyre kell kísérni és hideg vizet adni neki a hidratáltság miatt, fontos, hogy súlyos esetekben hamar orvosi segítséget kapjon, ugyanis gyaníthatóan hő által okozott kimerültséggel küzd. Napjainkban már a munkaruha kötelező elemévé vált a maszk, így még jobban kell figyelnünk munkatársaink jólétére, hiszen a kötelező maszkviselés akár meg is nehezítheti a munkavégzést.

A tökéletes munkaruházat kiválasztása a munka jellege határozza meg, viselése kulcsszerepet játszik az életünkben: növeli a teljesítményt, a komfortérzet és megvéd minket esetleges balesetektől, betegségektől. Mindegyik munkaruha egy pontos céllal jelenik meg a piacon, és ha a sikerül a megfelelőeket kiválasztani a munka jellegére vonatkozóan, azzal időt és egyéb felesleges kiadásokat tud a munkáltató megspórolni.

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

NmI5MGNm