Segíthetünk?  +36 30 203 0681


Kezdőlap » Munkavédelmi Kesztyűk

Válaszd ki a Neked megfelelő Munkavédelmi Kesztyűt:


A munkavédelmi kesztyű fontossága

 

A munkakörülményeknek függvényében kell kiválasztanod a megfelelő munkavédelmi kesztyűt. Munkától függően, kezed különböző sérüléseknek van kitéve, lehet égési, vegyi vagy vágási sérülés. Nem létezik olyan munkavédelmi kesztyű, amely minden munkaterületen a megfelelő védelmi képességet biztosítja, ezért rendkívül fontos felmérned a kockázati tényezőket, és ennek függvényében válaszd ki  a speciális munkakesztyűt. Nem mindig a legdrágább munkavédelmi kesztyű a legmefelelőbb, sokszor egy olcsó munkakesztyű védi meg a kezed a sérülésektől. 

 
Milyen anyagból készülhet egy munkavédelmi kesztyű?

 
1. Pamut és kötött kesztyűk

A pamut munkavédelmi kesztyűk tisztán tartják a kezed és védelmet nyújtanak a súrlódás ellen, de lehetséges, hogy nem biztosítanak elegendő védelmet, amennyiben kemény vagy éles tárgyakkal dolgozol. A pamut egy természetes anyag, amely nedvszívó, bőrbarát, strapabíró és rugalmas.

 
2. Gumiból, műanyagból vagy szintetikus anyagból készült kesztyűk

Ide tartoznak a mártott munkavédelmi kesztyűk, nitril kesztyűk, latex kesztyűk, poliuretán kesztyűk, szerelőkesztyűk. Ezeket a munkavédelmi kesztyűket olajos környezetben, vegyi anyagokkal vagy oldószerekkel történő munkavégzés során használhatod. A latex munkakesztyű nem olajálló. Olvass tovább a mártott munkavédelmi kesztyűk további tulajdonságairól ITT.

 
3. Bőr kesztyűk

 
A bőr munkavédelmi kesztyűket hegesztés során használhatod, mivel a bőr ellenáll a szikrának és a mérsékelt hőnek. Ebbe a ktegóriába tartóznak a  kombinált munkavédelmi kesztyűk, mint például a sofőrkesztyű, és a rakodókesztyűk, amelyek bőrből és textilből készülnek. Ezek a munkakesztyűk ideálisak pakolásra és rakodásra is. 

 
Milyen típusú munkavédelmi kesztyűk léteznek a felhasználási területek szerint ?


1. 
Olajos és nedves területeken alkalmazható munkavédelmi kesztyűk: ide tartóznak a nitril kesztyűk és a gumi kesztyűk.


2. Száraz területeken alkalmazható munkavédelmi kesztyűk: i
de tartoznak a kertész kesztyűk, szerelőkesztyűk, latex kesztyűk, textil kesztyűk, rakodókesztyűk, bőr kesztyűk, ESD kesztyűk, kombinált kesztyűk, vágásbiztos kesztyűk.


3. Vágásbiztos munkavédelmi kesztyűk


4. Hő és/vagy tűzvédelmi kesztyűk


5. Vegyszerálló munkakesztyűk


6. Hegesztőkesztyűk


7. Hideg ellen munkavédelmi kesztyű – bélelt munkavédelmi kesztyűk (téli munkakesztyűk)


8. Antisztatikus vagy ESD munkáskesztyűk


9. Csúszásbiztos munkavédelmi kesztyűk

Néhány tényező, amelyet figyelembe kell venni a munkavédelmi kesztyű kiválasztásakor:

Munkavédelmi kesztyűk elektromos gépekhez - Átszúródási elleni védelem

Amennyiben elektromos gépekkel dolgozol egy olyan munkavédelmi kesztyűt kell választanod, amely megvédi a kezedet az átszúródástól és a vágástól. Ideális választás a munkavédelmi bőrkesztyű, amely szúrásbiztos, tartós, ellenáll a szikrának. Az erősített tenyér és csukló további védelmet nyújtanak. A bőr munkavédelmi kesztyűket hegesztőknek, ácsoknak, fémmunkásoknak ajánljuk. A tetőfedéshez használt munkakesztyűk gyakran bőrből készülnek a tartósságuk és a védelmi tulajdonságuk miatt.

Munkavédelmi kesztyűk nehéz gépekhez és szerszámokhoz – Védelem a zúzódások ellen

Az építkezési munkák és egyéb olyan munkavégzés során, ahol nehéz gépek használatát igénylik, a kezek megsérülhetnek és zúzódhatnak. Párnázott munkakesztyűt kell használni, amely megvédi a kezet e nehéz gépek rezgéseitől és elnyeli a sokkot.

Munkavédelmi kesztyűk veszélyes és folyékony anyagokhoz – Vegyszer védelem és vízállóság

Amennyiben vegyi anyagokkal dolgozol vegyszerálló kesztyűkre lesz szükséged, hogy megvéd a kezeid. Azoknál a munkáknál is elengedhetetlen a munkakesztyű, ahol a kezed folyamatosan érintkezik vagy elmerül a vízben. A vízálló kesztyűk gyakran gumi bevonatúak vagy szintetikus vízálló anyagból készülnek.

 


A munkavédelmi kesztyűkre vonatkozó szabványok:
 

EN374: Vegyszerek és mikroorganizmusok ellen munkakesztyű

EN388: Mechanikai ártalmak elleni munkakesztyűk

EN420: Munkavédelmi kesztyűkre vonatkozó általános követelmények

EN407: Hőártalom ellen munkakesztyűk

EN455: Orvosi, illetve egyszerhasználatos munkakesztyűk

EN421: Ionizációs sugárzás ellen munkakesztyű

EN511: Hideg ellen munkakesztyű

EN1082: Vágás ellen munkavédelmi kesztyű

EN10819: Antivibrációs kesztyűk, rezgés elleni védelem

EN60903: Elektromos áram ellen munkakesztyű

EN12477: Hegesztőkesztyű

 

Milyen bevonatú munkavédelmi kesztyűt válassz?


Poliuretán bevonat / Poliuretán munkavédelmi kesztyűk 

A poliuretán mártott kesztyűk szárazon és nedvesen is egyaránt kiváló tapadást biztosítanak, illetve kézügyességet. A poliuretán mártott munkavédelmi kesztyűk flexibilisek, precízek, rugalmasak és ellenállóak. A PU kesztyűk jó szakítószilárdással és kopásállósággal rendelkeznek. A légáteresztő munkavédelmi kesztyűk maximális kényelmet nyújtanak és csökkentik a kéz fáradását. A poliuretán bevonatok ideálisak olyan feladatokhoz, mint a mechanika, az építkezés, a raktározás és még sok más.

Iparágak: Faanyagmozgatás, mechanika, építés, raktározás, gépipar, gépjárműipar, üveg/fémlemez kezelés.

Nitril bevonat / Nitril munkavédeli kesztyűk

Amennyiben olajos, nedves, ragacsos környezetben dolgozol, a nitril kesztyűk megfelelő választás lehet. A nitrilhab kiváló tapadást biztosít, valamint ellenállást nyújt a vízzel és az olajjal szemben, illetve a szellőzőképessége maximális kényelmet nyújt, így csökkentve a kéz fáradását. A nitril mártott kesztyűk kiválóan tartósak. A sima nitril bevonatú kesztyűk olajállóak, a habosított nitril bevonatú kesztyűkkel ellentétben.

Iparágak: olajos területek, mezőgazdaság, üveg/fémlemez kezelés, építőipar, faanyagmozgatás, mechanika, építés, raktározás.


Latex bevonat / Latex munkavédeli kesztyűk

A latex kesztyűk kopásállóak, száraz környezetben kiváló tapadást biztosítanak. Fokozott rugalmasságot biztosít extrém hőmérsékleten -18 Celsius fok és 149 Celsius fok között. Ideális választás nedves és száraz környezetben egyaránt. A latex mártott kesztyűt nem ajánlott olajos környezetben használni, illetve szerves oldószerek, szénhidrogének vagy latex allergiában szenvedőknek.

Iparágak: építőipar, üveggyártás, raktározás.

További információért látogass el a Mártott Kesztyűk oldalra.

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

ZTNlZjZ