Segíthetünk?  +36 30 203 0681

Hogyan válassz munkavédelmi bakancsot az építőiparban?

2021.09.28.

Hogyan válassz munkavédelmi bakancsot az építőiparban?

Amennyiben építőiparban dolgozol elengedhetetlen a munkavédelmi bakancs használata. Cikkünkben felsoroljuk azokat a tényezőket, amelyek figyelembe kell venned a munkásbakancs kiválasztásakor. A nehéz szerszámok, a berendezések, a nedves felület, a cementmész mind baleseti veszélyt jelentenek. Ezeknek az elkerülésüknek az érdekében kell kiválasztanod egy minőségi munkavédelmi bakancsot.

Milyen jellemzőkre figyelj?

A lábujj és a talp védelme. Az orrmerevítővel ellátott munkavédelmi bakancsok, (S1 munkavédelmi bakancs) amelyek lehetnek acélbetétes bakancsok vagy fémmentes bakancsok, megvédenek a leeső, guruló vagy zuhanó tárgyaktól. A talplemezzel is ellátott munkavédelmi bakancsok jelölése S1P, amely lehet acéltalp vagy fémmentes talpátszúródási védelem is, megvéd különböző  hegyes tárgyak behatolásától, szögek átszúródásától.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a fémmentes, kompozit munkavédelmi bakancsokról kattints a következő linkre: https://www.munkavedelem-mindenkinek.hu/Femmentes-Munkacipok

Tartósság. A minőség kiemelten fontos egy munkavédelmi bakancs kiválasztásakor. Mivel folyamatosan a helyszínen vagy egy gyenge minőségi munkabakancs gyorsan elkopik, elválik a talpa stb, ezért válassz egy prémium minőségű munkavédelmi bakancsot. Amennyiben egész napon talpon vagy nélkülözhetetlen a kényelmes bakancs. Az S1P munkavédelmi bakancsokat kifejezetten akkor válaszd, ha benti munkát végzel, száraz környezetben dolgozol. Nedves, vizes környezetben történő munkához válaszd az S3 munkavédelmi bakancsokat, amelyek az orrmerevítőn és a talplemezen felül vízhatlanok is. Azonban ne téveszd össze a vízhatlan munkavédelmi bakancsot a vízállóval. Vízálló a gumicsizma.

Illeszkedés. Az egész napos álló munka kimerítő lehet. Válassz olyan munkavédelmi bakancsot, amelyik tökéletesen illeszkedik a lábadhoz, így elkerülheted a láb fájdalmait, különböző egészségügyi problémákat és nem utolsó sorban egy kényelmes munkavédelmi bakancs viselésekor hatékonyabb a munkavégzés.

Ajánljuk a figyelmedbe a következő bakancsokat:

EXENA Sardegna-20 Kompozit Munkavédelmi Bakancs, vízlepergető (S3, SRC)

Teljesen fémmentes munkavédelmi bakancs, Kompozit orrmerevítővel és kompozit talplemezzel van ellátva. Vízhatlan munkabakancs (S3), talpa csúszásgátló (SRC). Kopásálló, lélegző bélés, melynek során kiváló komfortérzetet biztosít. Nők számára is alkalmas mivel kis méretekben is megvásárolható.

HAMMER Vízlepergető Munkavédelmi Bakancs, acélbetétes bakancs (S3 SRC)

Klasszikus acélbetétes munkavédelmi bakancs. Vízhatlan, acél orrmerevítővel és acél talplemezzel. Csúszásbiztos (SRC), antisztatikus, olajálló, kétrétegű poliuretán talppal és energiaelnyelő sarokkal van ellátva. Felhúzott orr a nagyobb kopás ellen. Formázott talpbetét, amely biztosítja a kényelmet.TALAN Styler Vízlepergető Fémmentes Munkavédelmi Bakancs (S3 SRC)

S3 munkavédelmi bakancs, prémium minőség. Aki valóban nehéz munkát végez, és lába fokozottan veszélyeknek van kitéve, annak kiváló választás. Teljesen fémmentes munkavédelmi bakancs, kompozit kaplival és fémmentes talplemezzel. A bélése szellőző, melynek köszönhetően a lábak szárazon maradnak. A bokarész és a békanyelv párnázott, így teljes komfort érzetet biztosít. A munkabakancs kiválóan védi a lábat a különböző veszélyes külső hatásoktól.


URGENT Rosso Bőr Munkavédelmi Bakancs, vízlepergető, acélbetétes bakancs (S3)

Acélbetétes munkavédelmi bakancs, vízhatlan. Acél orrmerevítővel és acél talplemezzel. TPU orrborítás amely fokozott védelmet és tartósságot nyújt Az acélbetétes munkavédelmi bakancs talpa TPU-ból készült, amely rugalmas, ellenáll a kopásnak olajálló, valamint 130 C fokig hőálló. Energiaelnyelő sarokrész, amely csökkenti a lábra ható terhelést, ezáltal egész napos komfort érzetet biztosít, valamint ezáltal elkerülhető a láb fájdalom.

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

OGZjNjBlYz