Segíthetünk?  +36 30 203 0681  Méretcsere lehetősség Pénzvisszafizetési garancia B2B Partnereink részére        

Webshop

Kapcsolat

Xion Safety Kft.
Rottenbiller utca 54. fszt. 7.
Budapest 1077
Telefonszám: +36 30 203 0681
Írjon nekünk

Cikkek

arr3A helyes munkavédelmi lábbeli kiválasztásaAz EN ISO 20345 szabvány meghatározza a munkavédelmi lábbelik alap követelményeit. Lehet szó... arr3Nitril és latex mártott kesztyűk gyártása


A helyes munkavédelmi lábbeli kiválasztása

Az EN ISO 20345 szabvány meghatározza a munkavédelmi lábbelik alap követelményeit. Lehet szó munkavédelmi cipőről, munkavédelmi bakancsról, munkavédelmi szandálról vagy munkavédelmi csizmárólA legtöbb munkahelyi balesetben a láb sérül, ezért kiemelten fontos a megfelelő munkavédelmi cipőt vagy munkavédelmi bakancsot viselni a veszélynek kitett munkakörnyezetekben.

 

Milyen szempontokat kell figyelem előtt tartani a munkavédelmi lábbeli kiválasztásakor?

 

Védelem. Amennyiben egy raktárban dolgozol, több, mint valószínű S1 biztonsági munkavédelmi cipőt vagy munkavédelmi bakancsot kell választanod. Az S1 munkavédelmi cipő orrában orrmerevítő található, amely megvéd a leeső tárgyak ellen. Amennyiben fenn áll a veszélye, hogy a talpadba szög vagy szilánk kerüljön, abban az esetben S1P munkavédelmi bakancsot vagy munkavédelmi cipőt kell választanod, mivel ezekben a biztonsági lábbelik talpában talpátszúrási védelem található. Amennyiben vizes környezetben dolgozol, abban az esetben S3 munkavédelmi cipőre vagy munkabakancsra van szükséged, mivel az S3 védelem vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik.

Kényelem. A hatékony munkavégzéshez kiemelten fontos a kényelem. Egy kényelmetlen munkacipő vagy munkabakancs hátráltathatja a munkád. Amikor kényelemről beszélünk, a két legfontosabb dolog a talp és a biztonsági lábbeli anyaga.

- Az egyrétegű talppal gyártott munkavédelmi lábbelik könnyebbek, de kevésbé tartósak hosszú távon.

- A kétrétegű talp a leggyakrabban használt a munkavédelmi lábbelik gyártásában, a legtartósabb hosszú távon. A kétrétegű talp gyártásában lehetséges egy fajta a anyag használata, például dupla poliuretán talp, vagy két különböző anyag használata, például külső anyag gumiból és belső anyag poliuretánból készült. A külső talp biztosítja a kopásállóságot, a csúszásgátlóságot, tapadást. A belső talp biztosítja a kényelmet.

Az munkavédelmi lábbelik anyaga lehet bőr, amely kiválóan kopásálló. Lehet háló anyag, amelyet a sportos munkavédelmi cipők gyártásában használják a szellőzőképessége miatt.

Ár. Az ár egy kiemelten fontos tényező. Amennyiben egy olcsó munkavédelmi bakancsot vagy munkavédelmi cipőt választasz, amelynek leválik a talpa 3 hónap után drágábbnak minősül, mint egy prémium minőségi lábbeli, amely drágább, de 1 évig is hordhatod.

Nézz szét kínálatunkban és vásárold meg a Neked megfelő munkavédelmi lábbelit. 

Munkavédelmi bakancsok

Munkavédelmi cipők

Női munkavédelmi cipők

Munkavédelmi szandálok

Munkavédelmi csizmák

Prémium munkavédelmi lábbelik

 

 

ODhmY